Java Globale e Parasë/ ‘Administro paratë’, Sejko: Sot 70% e popullsisë ka një llogari bankare

EKONOMI


Këtë javë nis në mbarë globin zhvillohet Java e Parasë, e cila është një ‘festë’ mbarë botërore e parasë, që synon ndërgjegjësimin e brezit të ri për të qenë qytetarë të ardhshëm të përgjegjshëm dhe të aftë financiarisht.

Në kuadër të kësaj jave Banka e Shqipërisë, në bashkëpunim me institucione partnere organizojnë aktivitete edukative dhe ndërgjegjësuese. Në ceremoninë e aktivitetit të parë ka folur Guvernatori i Bankës së Shqipërisë, Gent Sejko dhe ministrja e Arsimit, Evis Kushi. Sejko dhe Kushi janë shprehur se edukimi financiar, sidomos për brezat e rinj, duhet të jetë prioritar. Guvernatori ka pasur një rritje të nivelit të edukimit financiar.


“Kemi një përdorim më të madh jo vetëm të llogarive bankare, por edhe të produkteve bankare. Java do të ketë shumë aktivitete. Edhe bankat e nivelit të dytë kanë një rol të rëndësishëm pasi jo vetëm bashkëpunojnë, por edhe kontribuojnë në rritjen e nivelit të edukimit. Sot po bëjmë hapjen e javës. Sot 70% e popullsisë ka një llogari bankare. Kjo është një shifër e mirë krahasuar me periudhat e mëparshme”, tha ndër të tjera Gent Sejko.
Skip to toolbar