Kontrabandonin mallra në kufi, pranga dy policëve

AKTUALITET


Dy punonjës policie janë ndaluar sot në pikën kufitare të Gorricës, pasi akuzohen si të implikuar në kontrabandim mallrash. Në pranga ranë efektivët e policisë me iniciale V.Ç. dhe V.D., të dy me detyrë ndihmës specialist/kontrollor në pikën kufitare Gorricë.

Arrestimi i tyre u bë pas operacionit të 7 dhjetorit 2019, ku u arrestuan 3 punonjës policie të akuzuar për kontrabandim mallrash dhe falsifikim kompjuterik. Në vëzhgim të këtij operacioni u zbulua se ato vepronin me dy të arrestuarit, të cilët në rolin e kontrollorit regjistronin të dhëna të rreme në sistemin TIMS duke tjetërsuar targën dhe llojin e automjetit. Kjo me qëllim favorizimin e kontrabandës në këmbim të përfitimeve të paligjshme financiare.


Dy të arrestuarit lejonin e favorizonin futjen e automjeteve me mallra kontrabandë ose mallra, të cilat nuk lejohen të futen në Shqipëri, në këmbim të përfitimeve monetare.

Policët e ndaluar akuzohen për veprat penale të “Falsifikimit kompjuterik” dhe “Korrupsioni pasiv i personave që ushtrojnë funksione publike”.
Skip to toolbar