Kreu i Interpol vlerëson rolin e Shqipërisë: Reflekton vlerat e bashkëpunimit ndërkombëtar

AKTUALITET


Në Tiranë ka nisur këtë të martë Konferenca e 51-të Rajonale e Interpol për Europën, që do të zgjasë 3 ditë. Në fjalën e tij përshëndetëse, kreu i Interpol Ahmed Naser Al-Raisi vlerësoi rolin e Shqipërisë si pjesë e kësaj organizate.

“Do doja të theksoja rolin e Shqipërisë si pjesë e Interpol. Që nga koha kur është anëtarësuar, më 4 Nëntor 1991, Shqipëria ka qenë një pjesëmarrëse aktive në të gjithë përpjekjet tona, bashkëpunuese, kolektive. Angazhimi i tyre në operacion është një shembull shumë i mirë i bashkëpunimit ndërkombëtar. Kjo iniciativë ka për synim ndalimin e krimit kibernetik, transnacional, ka patur të gjitha këto arritje shumë të rëndësishme, përfshirë uljen deri në 70 përqind e serverëve të kontrollit dhe komandës dhe identifikimin e 1300 adresave IP të dyshimta. Pjesëmarrja e Shqipërisë reflekton vlerat e bashkëpunimit ndërkombëtar dhe rrit sigurinë kibernetike”, tha presidenti i organizatës ndërkombëtare të policisë kriminale.


Al-Raisi shtoi gjithashtu se “përgjatë ditëve në vazhdim, pres që të mësojmë nga eksperiencat tuaja, të diskutojmë rastet më të mira dhe zgjidhjet për të mbështetur agjencitë ligjzbatues e dhe më e rëndësishmja për të përmirësuar partneritetin tonë. Së bashku jemi më të fortë dhe së bashku mund ta bëjmë botën një vend më të sigurt për të gjithë”.
Skip to toolbar