Kriza energjitike, Rama kritik me BE: Fondet e alokuara janë nga IPA, s’gëzohemi me këtë hap gjysmak

Më të fundit


Kriza energjitike ka qenë një nga çështjet që po diskutohet në mbledhjen e përbashkët mes dy qeverive, asaj të Shqipërisë dhe Maqedonisë së Veriut që po mbahet në Shkup.

Kryeministri Rama tha se duhet të jenë më kërkes kundrejt Bashkimit Europian sa i takon mbështetjes për krizën energjetike.


Ai theksoi se fondet e alokuara nga BE për Ballkanin janë pjesë e fondit të përvitshëm të IPA, prandaj sipas Ramës nuk mund të gëzohen me kaq.

“Ballkani i Hapur na ka dhënë shumë mundësi të reja për të parë përtej të djeshmes, për të kuptuar se si mund ta kapërcejmë të sotmen dhe për të projektuar një të ardhme e cila të rrisë në maksimum aftësitë e vendeve tona që të përfitojnë nga një hapësirë shumë më e madhe sesa hapësira jonë e përveçme gjeografike, kemi parë rezultate të mira nga marrëveshjet të bërë në kuadër të Ballkanit të hapur,.

Do vazhdojmë të jemi mbështetës të palëkundur të procesit të Berlinit, nisma pjesë të njëra tjetrës, jo si përjashtuese të njëra tjetrës. Mbështetja e marrë nga BE për buxhetet tona për përballimin e krizës është lajmi mirë, por nga ana tjetër nëse mbajmë parasysh se ato fonde janë një rialokim i fondeve IPA, duhet të jemi shumë më kërkues nga BE dhe nuk mund të mjaftohemi apo gëzohemi me këtë hap i cili është një hap i madh po të krahasohemi me momentet tragjike të pandemisë kur u lamë krejtësisht vetëm nga mundësia për të marrë vaksinat në fazën e parë.

Është një hap gjysmak po të shikojmë se çfarë kemi nevojë dhe jo vetëm se çfarë mund të marrim, por edhe çfarë mund të japim për këtë komunitet”, tha Rama.
Skip to toolbar