Kush është Tony Montana shqiptar me pasaportë britanike

Më të funditMane Driza ose Sokol Drenova, është i ashtuquajturi Tony Montana shqiptar, që u dënua nga Gjykata Penale në Britaninë e Madhe me burgim të përjetshëm. Ai akuzohet për vrasjen makabre me thikë të bashkëkombasit të tij, Stefan Bledar Mone vetëm 23 vjeç. Ngjarja ka ndodhur 20 vite më parë, në qershor të vitit 1999 në veri të Londrës.

Mane Driza i cili përdorte emrin Sokol Drenova dhe kishte pseudonimin Tony Montana akuzohet edhe për 4 vrasje të tjera, në Shqipëri dhe Itali.


Në moshën 17-vjeçare ai akuzohet se ka ekzekutuar babë e bir, Elmaz dhe Lavdosh Kananin në fshatin Bishan ku jetonte në Shqipëri. Ai është dënuar në mungesë me 25 vite në Shqipëri për këtë krim.

Ndërsa në Itali, ai akuzohet për vrasjen e dy shqiptarëve të tjerë, të identifikuar si Artan Maskaj dhe Albert Blusaj, ngjarja kjo e ndodhur në një bar në Catania të Sicilisë.
Skip to toolbar