NATO ankorohet në portin e Durrësit

Më të fundit


Forcat e NATO-s janë ankoruar në Portin e Durrësit në kuadër të 10 vjetorit të anëtarësimit të Shqipërisë në Aleancën e Atlantikut. Dy fregatat të grupit të gatshëm të NATO-s ndodhen në portin e Durrësit.

Grupi i gatshëm i NATO është një forcë ndërkombëtare e përbërë nga anije të vendeve të ndryshme të aleancës që stërviten dhe kryejnë operacione si një grup i vetëm. Komandanti i anijes holandeze, Boudewjn Boots tha se NATO është e gatshme të bashkëpunojë më të gjitha vendet anëtare për t’ju përgjigjur situatave të ndryshme.


“Duhet ta vizitojmë më shpesh Shqipërinë, qëkur u bë anëtare e NATO-s. Me vjen mirë që jemi këtu bashkë me kolegët tanë shqiptarë dhe jemi gati të bëjmë çfarë është e nevojshme. Ne po bashkëpunojmë me të gjitha vendet anëtare për t’ju përgjigjur në kohë të gjitha detyrave dhe situatave që paraqiten.” – tha Boudewjn Boots
Skip to toolbar