“Po përcaktohet rruga që do ndjekë Europa”, Zelensky në Tiranë: Regjimi i Putinit duhet të humbasë

AKTUALITET


Presidenti i Ukrainës Vlodymir Zelensky ka deklaruar në Samitin për Ukrainën në Tiranë, se regjimi i Putinit të humbasë.

“Falenderoj Ramën për mbështetjen tuja personale dhe kombëtare. Është hera e dytë që takohemi në një format të tillë, i pari në Athinë. Vlerësoj mikpritjen dhe mundësinë për të diskutuar si mund të fuqizojmë të gjithë Europën. Tani po përcaktohet rrugëtimi që do ndjekë Europa në brezat e ardhshëm.
Putini, gjithçka që ai bën është një përpjekje që diktatet e vjetra të vendosin se cfarë duhet të bëjnë kombet. E rëndësishme për shtetet tona të lira që regjimi i Putinit të humbasë.
Vizioni ynë për Europën bazohet tek parimi i dinjitetit. Nuk duhet të ketë Europë me dinjitete të ndryshme në të.”

Skip to toolbar