Presidenti polak: BE të hapë dyert për Shqipërinë

Më të fundit


Presidenti i Polonisë, Andrzej Duda, i pranishëm në samitin e Brdo- Brijunit në Tiranë i bëri thirrje shteteve të BE që të mbajë të hapura dyert e anëtarësimit dhe të pranojë Shqipërinë në gjirin e saj.

 “Me një mbështetje të mençur me këto vende që do të bëhen pjesë e BE-së në të ardhmen, duhet t’i mbajë dyert e hapura për anëtarësim. Mendimi im përsa i përket politikës së BE-së do të duhet të jetë e dyerve të hapura. Ne jemi pjesë e saj prej 15 vitesh, jemi të lumtur, mbështetja e polakëve është mjaft e madhe dhe gëzojnë lirinë që solli”, tha Duda.


Nga ana tjetër, ai bëri thirrje që për zgjidhjen e problemeve mes vendeve fqinje duhet që të lihet pas historia dhe të diskutohet me qetësi.

“Diskutimet që po zhvillohen mes liderëve në një atmosferë më të qetë, janë të rëndësishme për procesin e stabilitetit pasi çojnë drejt zgjidhjeve të problemeve të rajonit, që më pas do të bëjnë zhdukjen e dallimeve që janë të dukshme. Në vendin tim dhe në vendet fqinje kanë ndodhur këto dukuri gjatë dhe pas luftës. Kjo është pjesë e historisë sot dhe çështjet mund të diskutohen më me qetësi, të qartësohen çështjet në rrugën drejt BE-së, të zgjidhen nëpërmjet dialogut mes liderëve, dialogut mes kombeve, në procesin e ndërtimit të prosperitetit dhe rritjes së standardeve të jetesës. Është detyrë e shteteve të BE-së që ta kuptojnë dhe ta mbështesin këtë proces”, u shpreh Andrzej Duda në konferencën për mediat gjatë Samitit Brdo Brijunit.
Skip to toolbar