Ruçi dhe Balla në Holandë për “reputacionin” e Shqipërisë

POLITIKË


Kreu i Kuvendi, Gramoz Ruçi dhe kreu i grupit parlamentar të PS, Taulant Balla janë duke zhvilluar një takim zyrtar në Holandë pak para vendimin për hapjen e negociatave të Shqipërisë me BE. Holanda është një nga vendet që ka kritikuar më shumë shqiptarët duke i cilësuar si kriminelë dhe madje ka firmosur edhe një mocion për vendosjen e vizave të përkohshme për Shqipërinë.

Gjatë një dëgjese, Komisioni për Çështjet e BE-së në Parlamentin e Holandës ka kërkuar nga delegacioni shqiptar vlerësimin nëse Shqipëria është apo jo gati për hapjen e negociatave.


Ruçi gjatë fjalës së tij tha se Shqipëria është gati për negociatat pasi i ka kryer të gjitha detyrat e saj.

“Po, Shqipëria është gati për çeljen e negociatave në qershor sepse i ka bërë në mënyrë shembullore detyrat e saj të shtëpisë. Me reformën në drejtësi, si krye-reforma e integrimit, Shqipëria ka dhënë një shembull jo vetëm për vendet aspirante, por edhe për vendet e BE-së.” – tha Ruçi

Ndërsa Balla tha se kriminelët nuk kanë as ngjyrë dhe as atdhe dhe është e padrejtë që shqiptarët të demonizohen padrejtësisht në media.

“Ne politikanët dhe vendim-marrësit duhet të dallojmë perceptimin mediatik nga perceptimi real i njerëzve për kriminalitetin. Shqiptarët që punojnë e jetojnë në Holandë janë qytetarë normalë e dinjitozë, por demonizohen padrejtësisht nga media. Kriminelët nuk kanë as ngjyrë, as atdhe. Ata duhet t’i luftojmë bashkërisht.” – tha Balla
Skip to toolbar