Rudina Hajdari propozon 3 amendime për Kodin Zgjedhor

Më të fundit


Kryetarja e Grupit Parlamentar të PD-së, Rudina Hajdari ka propozuar sot në seancë parlamentare 3 amendime për Kodin Zgjedhor.

Hajdari vuri theksin në nevojën urgjente për të eliminuar shit-blerjen e votës, ndalimin e përdorimit abuziv të fondeve publike dhe mbrojtjen e listave zgjedhore dhe çdo tentative manipulimi.

Në këtë seancë plenare, Kuvendi i Shqipërisë pritet të votojë ngritjen e komisionit parlamentar për Reformën Zgjedhore, i cili nga 18 anëtarë pritet të ketë një numër më të reduktuar, me pjesëmarrje të barabartë nga mazhoranca dhe dy grupet e reja parlamentare, atij demokrat të kryesuar nga Rudina Hajdari, dhe atij të deputetëve të pavarur, Nimet Musai. Bashkëkryetar do të jetë Damian Gjiknuri nga PS dhe Korab Lita nga PD.Skip to toolbar