Ruçi kritika RTSH-së: Njerëzit paguajnë 12 mijë lekë dhe nuk shohin asnjë kanal

Më të fundit


Në seancën e sotme të Kuvendit teksa është diskutuar raporti i veprimtarisë vjetore të Radio Televizionit Shqiptar, kryetari i Kuvendit, Gramoz Ruçi ka shpërthyer në kritika të forta drejtuar këtij institucioni.

Ai tha se ka shumë njerëz të shqetësuar se paguajnë 12 mijë lekë dhe nuk i kap asnjë kanal të TVSH-së.  Po kështu ai tha, se pavarësisht numrit të shtuar të kanaleve të RTSH-së, asnjë prej tyre nuk ka një program për personat me aftësi të kufizuar, pra që të jepen përmes gjuhës së shenjave.


“Duke ndjekur raportin. Do të ngre çështje. Ne jemi këtu përfaqësues të atyre që na kanë zgjedhur dhe po na kanë ndjekur pyesin çfarë po raportoni kur Televizioni publik shqiptar ka tetë kanale dhe unë nuk i ndjek dot ato dhe ju flisni për paradat dhe sukseset tuaja. Ke televizor të teknologjisë së fundit, unë flas për ata që nuk kanë televizorin tënd dhe timin, me 10 mijë lekë është i vetmi kanal që taksapaguesit shqiptar janë aksionerë në financat e TVSH-së dhe e paguajnë ata, 12 mijë lekëshin.

Prandaj duhet të përfshiheshin në të gjithë debatin. E dyta vërtitet një kanal tjetër, RTSH Kuvend, diskutojnë deputetët dhe nuk merakosen për veten kur do të transmetohet në mënyrë permanente. Një pjesë e zgjedhësve tanë janë me aftësi të kufizuara dhe kërkojnë kur TVSH do na mundësojë të ndjekim Kuvendin përmes gjuhës së shenjave. Prandaj raportimet dhe rezolutat nuk duhet të jenë formale por efektive, brenda shqetësimeve që kanë njerëzit që na kanë zgjedhur”,- deklaroi Ruçi.
Skip to toolbar