Rusia paralajmëron SHBA: Përdorimi i SpaceX për spiunazh, i bën satelitët tuaj një objektiv për sulme

BOTA


Rusia tha të mërkurën se është në dijeni të përpjekjeve të inteligjencës amerikane për të përdorur operatorë satelitorë komercialë si SpaceX dhe paralajmëroi se lëvizje të tilla i bëjnë satelitët e tyre objektiva legjitimë.

Reuters raportoi këtë muaj se SpaceX po ndërton një rrjet prej qindra satelitësh spiunësh sipas një kontrate të klasifikuar me një agjenci të inteligjencës amerikane, duke demonstruar thellimin e lidhjeve midis kompanisë hapësinore të Elon Musk dhe agjencive të sigurisë kombëtare.


“Ne jemi të vetëdijshëm për përpjekjet e Uashingtonit për të tërhequr sektorin privat për t’i shërbyer ambicieve të tij ushtarake të hapësirës,” tha zëdhënësja e Ministrisë së Jashtme Maria Zakharova.

Ajo shtoi se sisteme të tilla “bëhen një objektiv legjitim për masat hakmarrëse, duke përfshirë ato ushtarake”./abcnews.al
Skip to toolbar