SHBA jep garanci: Në krah të Shqipërisë për anëtarësimin në BE

Më të fundit


Shtetet e Bashkuara të Amerikës do të vazhdojnë të mbështesin rrugëtimin e Shqipërisë drejt BE-së. Kështu është shprehur Nancy Pelosi, kryetarja e Dhomës së Përfaqësuesve gjatë një takimi që ka zhvilluar me ministrin e Jashtëm në detyrë të Shqipërisë, Gent Cakaj. Ai ndodhet në SHBA në kuadër të takimeve me rastin e 70-vjetorit të krijimit të NATO-s.

 “Shqipëria ka çmuar përherë partneritetin strategjik me Shtetet e Bashkuara, partneritet që përbën një nga elementet kryesorë në politikën e jashtme dhe angazhimin e Shqipërisë në rajonin tonë”, theksoi ministri në detyrë, Cakaj.


Ndërsa Pelosi u shpreh se “Amerika ka mbështetur pa rezerva Shqipërinë në rrugëtimin e saj deri në anëtarësimin e plotë në NATO, 10 vite më parë, e do të vazhdojë ta bëjë këtë edhe në aspiratën e Shqipërisë për t’u anëtarësuar në Bashkimin Europian”.




Skip to toolbar