Turqi: Sulme të reja ajrore kundër kurdëve të PKK

Më të fundit


Forcat e Aviacionit Turk realizuan një një valë sulmesh ajrore kundër objektivave të forcave kurde të PKK në very të Irakut. Operacionin e ka konfirmuar Ministria e Mbrjotjes në Ankara.

Bombardimet kanë patur në shënjestër të tyre rajonet e Zap dhe Metina. Sipas Forcave të Armatosura përmes sulmeve ajore janë shkatërruar bunkere të nëndheshëm, zona ushtarake dhe depo me armë në pronësi të rebeleve kurdë.


Forcat Ajore të Turqisë kryejnë rregullisht inspektime nga ajri për identifikimin dhe shkatërrimin e fortesave të PKK.
Skip to toolbar