Zbardhet urdhri, Veliu ndalon policët të përdorin celularët

AKTUALITET


Drejtori i Përgjithshëm i Policisë së Shtetit Ardi Veliu ka nxjerrë një urdhër që u është shpërndarë të gjitha komisariateve të policisë në vend, përmes të cilit urdhëron ndalimin e përdorimit të celularëve gjatë orëve të punës për shkak se shpërqendrojnë vëmendjen dhe ulin rezultat e tyre në luftën kundër krimit.


Mendohet se ky urdhër i Veliut ka ardhur edhe për faktin se shumë të dhëna rreth ngjarjeve të rënda kriminale, kanë dalë në media.

“Nisur nga fakti se si gjatë shërbimeve ashtu dhe kur kanë ndodhur ngjarje të rënda kriminale në territory/sector, është konstatuar dhe evidentuar se është hequr dorë nga komunikimi në radio i punonjësve të policisë, si dhe në mënyrë të theksuar punonjësit e policisë gjatë shërbimit mbajnë me vete më shumë se një celular, shpërqendrojnë vëmendjen gjatë shërbimit duke kryer biseda të gjata në telefon, që nuk kanë lidhje me detyrën dhe shërbimin, shfrytëzojnë dhe komunikojnë në rrjetet sociale në kohë të zgjatur, etj. Me qëllim marrjen e masave për parandalimin, zbulimin dhe goditjen e veprimtarisë kriminale ne territor, mbulimin dhe kontrollin e territorit në mënyrë sa më efektive, përqendrimin e vëmendjes dhe shfrytëzimin në maksimum të kohës së shërbimit vetëm për qëllim të realizimit të detyrës. Rritjes më tej atë cilësisë dhe shpejtësisë së reagimit të strukturave policore, dërgimin e menjëhershëm të informacionit në të gjitha shërbimet e kontroll territorit”, shkruhet në urdhrin e drejtorit të policisë.

Urdhri është firmosur në datën 20 janar dhe duke nisur pikërisht nga kjo datë të gjithë policët urdhërohen që të komunikojnë vetëm me radio dore dhe në mënyrë kategorike të mos mbajnë celularë me vete.

“Punonjësit e policisë të patrullave të përgjithshme, seksionit të forcës së posaçme “Shqiponja”, seksioni i patrullës së përgjithshme “Motorrist” si dhe gjithë njësitë operacionale të Rendit publik, duke filluar nga data 20 janar 2020, dhe vazhdim gjatë kohës së punës dhe shërbimit në mënyrë kategorike nuk duhet të mbajnë aparate celulare me vete.

Drejtuesit e punonjësit të policisë të këtyre shërbimeve, janë përgjegjës për zbatimin e këtij detyrimi, duke ushtruar kontroll në vazhdimësi gjatë kryerjes së instruktazhit, si dhe për ushtrimin e kontrolleve edhe gjatë orarit të punës dhe shërbimit”, shkruhet në urdhrin e drejtorit të policisë.