15-vjeçarja me sëmundje të rëndë niset drejt Turqisë, qeveria i mbulon shpenzimet

AKTUALITET


15-vjeçarja Elona Kuburja nga Fushë Kruja, e cila vuan nga një sëmundje e rëndë dhe e rrallë, është dërguar për mjekim në Turqi. Kjo sëmundje nuk mund të trajtohet në Shqipëri dhe në Turqi kurimi dhe operacioni kanë një kosto vërtet të lartë. Rasti është mbështetur nga qeveria shqiptare, e cila do të mbulojë të gjitha shpenzimet për kurimin e vajzës 15-vjeçare.

Lajmi është bëri i ditur nga kryeministri Rama, i cili thekson se 15-vjeçarja ka mbërritur në një spital në Stamboll dhe është në pritje të përcaktimit të ekipit të përshtatshëm mjekësor,  pasi problematika e kësaj sëmundje është tepër komplekse.


“Duke qenë se jo pak prej jush, interesoheni për Elonën, vajzën 15vjeçare që po lufton me një sëmundje shumë të rrallë e të rrezikshme, ju bëj me dije se e kemi asistuar me përkushtim të plotë dhe kemi ndjekur me shumë përparësi procedurën, për kurimin e saj në një spital publik të specializuar në Turqi. Presim nga ora në orë përgjigjen, po na duhet durim, sepse problematika shumë komplekse e kësaj sëmundjeje, ndikon në kohën e vendimmarrjes nga specialistët e palës tjetër, për të përcaktuar strukturën spitalore dhe ekipin më të përshtatshëm mjekësor për këtë rast shumë të rrallë.

Sidoqoftë Elona para pak ka mbërritur në një spital privat në Stamboll dhe në çdo rast, të gjitha shpenzimet për kurimin e saj, do t’i mbulojë Qeveria Shqiptare. Uroj me gjithë zemër që vogëlushja të kthehet shëndosh e mirë në Shqipëri.’- shkruan Rama
Skip to toolbar