54-vjeçari ngjitet në malin Everest për herë të 29-të

BOTA


Udhërrëfyesi i famshëm malor dhe mbajtësi i rekordit botëror, Kami Rita arriti majën e malit Everest më 29, duke thyer rekordin e tij për numrin e ngjitjeve më të suksesshme në majën më të lartë në botë.

BBC njoftoi se 54-vjeçari Rita, i cili u ngjit në majën 8848 metra për herë të parë në vitin 1994, theu rekordin e tij botëror me një ngjitje të re.


I lindur në këmbët e Everestit në komunitetin etnik Sherpas, Kami Rita filloi karrierën e tij si portier përpara se të bëhej një udhërrëfyes ngjitjeje.

Nepali ka lëshuar lejet e ngjitjes në Everest për 414 alpinistë si pjesë e sezonit të ngjitjeve që zgjat midis prillit dhe qershorit.

Më shumë se 600 alpinistë arritën të arrinin majën e malit Everest vitin e kaluar dhe 18 prej tyre vdiqën./abcnews.al
Skip to toolbar