A është shtimi i forcave të KFOR rrezik për integritetin territorial të Kosovës? Ja si përgjigjet Veton Surroi

KOSOVA


Publicisti Veton Surroi, në një intervistë për “Real Story”, iu përgjigj edhe pyetjes së gazetarit Sokol Balla se nëse një prani e shtuar e KFOR-it në veri, një kërkesë që u bë këtë të enjte nga  kryeministri i Shqipërisë Edi Rama, përbën një rrezik për integritetin territorial të Kosovës në të ardhmen.

“KFOR është ushtri, nuk merret me detyrat e policisë. Tërheqja e policëve serbë nga 4 komunat mund të kërcënojë me krijimin e një boshllëku por policia e mbushi këtë boshllëk dhe në nëntor do të bëhet një vit nga se e mori këtë detyrë plotësuese. Rendi, ligji dhe siguria në veri nuk prishet nga qytetarët e rëndomtë.


Nuk është se siguria në veri rrezikohet nga veprimi i qytetarëve të rëndomtë. Niveli i krimit, raportimit në polici është ngritur në komunat veriore si shenjë mirëbesimi për policinë e Kosovës. I vetmi rrezik është veprimi i informacioneve të tilla paraushtarake si demonstratat e kësaj vere, që të mos harrojmë, të plagosur ka pasur nga ana e KFOR. Ushtarët nuk janë polic.“, u shpreh Surroi.

Ndërkohë, sipas analistit Mentor Nazarko, rritja e pranisë së KFOR-it dhe krijimi i një republike të këtyre forcave në veri janë dy gjëra krejtësisht të ndryshme.
Skip to toolbar