Arrestimet në Mitrovicë, Vuçiç: Ushtria serbe në gatishmëri

AKTUALITET


Media serbe B92 shkruan se Presidenti Aleksandër Vuçiç ka urdhëruar që Ushtria Serbe të vihet në gatishmëri të plotë luftarake.

Të njëjtin urdhër ka dhënë edhe Ministria e Punëve të Brendshme të Serbisë që edhe policia të jetë në gatishmëri të plotë. B92 shkruan se këto masa janë marrë pasi njësia e policisë së Kosovës “Rosu” sulmoi veriun e Kosovës dhe Metohisë.


“Ministria ka vënë njësitë e saj të posaçme në gatishmëri të plotë. Ky informacion është konfirmuar të martën në mëngjes. Transmetuesi publik i Serbisë RTS po raporton se Serbia ka filluar veprimtarinë diplomatike me qëllim që bashkësia ndërkombëtare “të qetësojë autoritetet e Kosovës”. Njësia “Rosu” këtë mëngjes sulmoi veriun, duke bërë një numër arrestimesh në të katër komunat serbe atje”, shkruan B92.




Skip to toolbar