Basha: Mediat, jo vegël propagande e qeverisë

Më të fundit


Në Ditën Ndërkombëtare të Lirisë së Shtypin, edhe kryedemokrati Lulzim Basha ka dhënë një mesazh përmes një postimi në Facebook. Në deklaratën e tij Basha thotë se media shqiptare sot është më pak e lirë dhe e sigurt dhe kjo u reflektua me rënien me 7 vende në indeksin botëror të Lirisë së Medias. “Gazetarët pa liri janë si një vend pa zgjedhje të lira” dhe se mediat po përdoren për avancimin e interesave ekonomike dhe jo për interesin publik.

“Pjesa më e madhe e medias sot në Shqipëri nuk bën më disa nga pyetjet bazë të gazetarisë “PSE”, “SI” “KUSH”. Gjithçka është reduktuar tek “KUR dhe “KU”, sepse pyetjet e tjera çojnë tek pushteti, tek qeveria, tek bashkia, që u japin pronarëve tendera, reklama, leje ndërtimi, licenca e favore të tjera.


Gjendja e përkeqësuar e lirisë së medias gjatë qeverisjes së Edi Ramës reflekton gjendjen e vërtetë të demokracisë në Shqipëri.” – shkruan Basha

Basha cilëson gjithashtu se gazetarët meritojnë të jenë pushteti i katërt dhe jo një vegël propagande në duart e kryeministrit.

Gazetarët pa liri janë si një vend pa zgjedhje të lira. Në Ditën Ndërkombëtare të Lirisë së Shtypit, gazetarët…

Publiée par Lulzim Basha sur Vendredi 3 mai 2019Skip to toolbar