Bashkëshorti i Felaj prokuror, Alibeaj: Ushtar i Ramës në drejtësinë e deformuar

Më të fundit


Ish-deputeti i PD-së, Enkelejd Alibeaj, gjatë një deklarate për shtyp, e cilësoi si antikushtetues, emërimin si prokuror të Bledar Valikaj, bashkëshort i deputetes socialiste, Ermonela Felaj. Valikaj u caktua prokuror pranë Prokurorisë së Shkallës së Parë Tiranë.

“Reforma në Drejtësi është një nga rastet, kur dështimi për të ngritur një sistem të pavarur drejtësie, në mënyrë që ligji të veprojë njësoj për të gjithë, vuloset nga Kryetari i Këshillit të Lartë të Prokurorisë. Me votën e Gent Ibrahimit, i cili përfaqëson interesat e Edi Ramës në organin më të lartë vendimmarrës për prokurorinë, në sistem është emëruar, në mënyrë antikushtetuese dhe pa vetting, bashkëshorti i ish ministres së Edi Ramës, Ermonela Felaj.” – ka thënë Aliebaj


Alibeja cilësoi gjithashtu se një person nuk mund të bëhej prokuror nëse nuk ka mbaruar magjistraturën dhe për më tepër nuk ka kaluar procesin e vettingut për të konfirmuar pastërtinë dhe integritetin e tij.

“Emërimi i burrit të deputetes socialiste është haptazi në kundërshtim me Kushtetutën dhe ligjet e Reformës në Drejtësi në të paktën 2 pika. Kushtetuta e detyron KLP të emërojë një prokuror vetëm pas përfundimit të Shkollës së Magjistraturës. Burri i deputetes së Edi Ramës nuk e ka përfunduar këtë shkollë. Kushtetuta e detyron KLP të emërojë një prokuror vetëm pas përfundimit të vettingut. Burri i deputetes së Edi Ramës nuk ka kaluar në vetting.” – tha për shtyp ish deputeti.

Alibeaj e mbylli fjalën e tij duke thënë se për shkak të këtij “vettingu” politik e të korruptuar mbi 63 % e shqiptarëve nuk besojnë në reformën në drejtësi.


Skip to toolbar