Blendi Gonxhe hyn në qeveri/ Rama njofton krijimin e ministrisë së re

Më të fundit


Blendi Gonxhe hyn në qeveri. Kryeministri Edi Rama njoftoi sot krijimin e një ministrie të re në kabinetin qeveritar, drejtimin e së cilës pritet t’ia propozojë Blendi Gonxhes.

Me ndryshimet e reja, ministria e Financave ndahet nga ajo e Ekonomisë. Në krye të Financave do të vijojë të qëndrojë Ervin Mete.


Ndërkohë Ministria e Kulturës bashkohet me Ekonominë dhe Inovacionin nën drejtimin e Blendi Goxhes, ndërsa largohet Elva Margariti.

Rama publikoi këtë të hënë, vendimin e firmosur prej tij i cili do i dërgohet për miratimin presidentit të Republikës.

“Lipset të kalohet sot në një qasje të integruar qeveritare në raport me sektorët e Ekonomisë, Kulturës dhe Inovacionit, të cilat për fazën e re të zhvillimit ku sapo kemi hyrë, duhet të dalin nga kufijtë e ngushtë tradicionalë të qeverisjes së vendit dhe të ndërveprojnë ngushtësisht me njëra-tjetrën, sidomos në kushtet kur teknologjia digjitale ka hyrë si një fuqi e re e kohës në të gjitha fushat e jetës dhe kërkon drejtim strategjik, orientim qeverisës e koordinim ndërsektorial; kur kultura nuk mund të mbetet më një ishull i vogël e i ndarë nga dinamikat e reja ekonomike e sociale të vendit, mbi të cilat ajo ka një potencial të madh ndikues, e prej të cilave ajo mund të përfitojë shumë më tepër; kur vetë sektori i ekonomisë në tërësi kërkon një përmasë të re në frontin e qeverisjes.

Për këtë nevojë strategjike të kësaj faze të re të zhvillimit, kam vendosur ndryshimin e strukturës së qeverisë dhe krijimin e një ministrie të re të Ekonomisë, Kulturës dhe Inovacionit, e cila do të bashkojë në një të vetme pjesët që aktualisht funksionojnë të ndara në ministritë respektive të Financave dhe Ekonomisë e të Kulturës.

* Për drejtimin e kësaj ministrie të re do t’i propozoj sot Presidentit të Republikës, zotin Blendi Gonxhe, një drejtues publik që ka spikatur për reformimin dhe modernizimin mbresëlënës të institucionit, orientimin konstant ndaj inovacionit në funksion të rritjes së cilësisë së shërbimit për qytetarët, shpejtësinë e integrimit të nënsektorit përkatës në kornizën e standarteve europiane.” thuhet në postim.
Skip to toolbar