Brexit – BE “merr në mbrojtje” Irlandën

Më të fundit


Bashkimi Europian “do të qëndrojë plotësisht pas Irlandës” pavaresisht se cfarë ndodh gjatë procesit të Brexit, deklaroi të hëhën Michel Barnier, negociuesi i BE-së për Brexit. Gjatë një konferencë në Dublin, Barnier pohoi se qëllim i BE është të “mbrojë Marrëveshjen e së Premtës së Madhe, paqen në këtë ishur dhe integritetin e tregut të vetëm”.

Barnier shkoi edhe më tej, duke sygjeruar një qasje “më ambicioze” për marrëdhëniet e ardhshme më Mbretërinë e Bashkuar, duke lënë të hapur mundësinë për një bashkëpunim doganor, por nga ana tjetër nuk do të ndodhtë të ketë bisedime mbi një marrëdhënie të ardhshme, tha ai “derisa të ketë një marrëveshje për Irlandën dhe Irlandën e Veriut”.


Ditë më parë BE-votoi një ligj që i garanton shtetasve të Britanisë së Madhe qarkullimin “visa free” në vendet e bllokut me kushtin që e njëjta qasje të zbatohet dhe nga Britania për shtetasit europianë.
Skip to toolbar