Diplomatja krah Trump, Çitaku: E njoha me sfidat që përballet Kosova (foto)

Më të fundit


Ambasadorja e Kosovës në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, Vlora Çitaku, ka qenë e ftuar në darkën e iftarit të shtruar nga kreu i “Shtëpisë së Bardhë”, Donald Trump, një ditë më parë. Diplomatja kosovare ka publikuar disa foto në faqen e saj në Facebook, ku shihet e ulur pranë Trump.

Në komentin e fotove ndër të tjera ajo shkruan se e ka njohur Presidentin e SHBA-së me sfidat që përballet dhe nevojën e përfshirjes direkte të Shteteve të Bashkuara në proceset që është përfshirë shteti i ri i Kosovës.


“Pata nderin dhe kënaqësinë e veçantë që në darkën e iftarit të shtruar në Shtëpinë e Bardhë të isha e ulur përkrah Presidentit të Shteteve të Bashkura të Amerikës, Z. Donald J. Trump”.

“Presidentit Trump i tregova se në shtetin tonë sekular, ka një kulturë tolerance dhe harmoni ndërmjet religjioneve”.

“Poashtu, e njoftova në detaje mbi sfidat me të cilat ballafaqohemi aktualisht në Kosovë dhe biseduam mbi domosdoshmërinë e përfshirjes së drejtpërdrejtë të SHBA-ve në proceset e rëndësishme nëpër të cilat po kalon shteti ynë i ri”.

“Në darkë ishin të pranishëm zyrtarë të lartë të administratës Amerikane, Zv Presidenti Pence, Sekretari i Mbrojtjes Shanahan, Sekretari i Thesarit Mnuchin, Ambasadorë, etj”, shkruan diplomatja e Kosovës në Wanshington.
Skip to toolbar