Fëmijët shqiptarë “trembin” Vuçiç: Serbët do shuhen si popull

BOTA


Presidenti i Serbisë, Aleksander Vuçiç gjatë fjalës së tij në foltoren e Kuvendit ka cituar disa nga statistikat e OKB në lidhje me numrin e lindjeve dhe vdekjeve në shtete të ndryshme në botë.

Sipas Vuçiç, statistikat tregojnë se populli serb po tkurret dita ditës, ndërsa shqiptarët po rriten vazhdimisht dhe me këtë ritëm në vitin 2100 shqiptarët do të jenë dy fish më shumë në Ballkan dhe më shumë se serbët.


“Në vitin 2100 të jemi dyfish më pak se shqiptarët në Ballkanin Perëndimor. Për të pasur një rritje pozitive natyrore të serbëve në 30 vitet e ardhshme, nevojitet që gratë të lindin prej një mesatare rreth 3.2 fëmijë. Nëse nuk merren këto masa, atëherë Serbia përveç që nuk do të mund të flasë për Kosovën, nuk do të mund të flasë më as për mbijetesën e serbëve që jetojnë në Serbi.” ka thënë Vuçiç
Skip to toolbar