Hajdari lidere e Bindjes Demokratike? Patozi e sqaron njëherë e mirë

Më të fundit


Pas krijimit dhe regjistrimit të partisë më të re në vend “Bindja Demokratike”, ka folur për herë të parë Astrit Patozi, që është njëherësh edhe koordinatori i saj.

Gjatë një interviste në “Top Talk” Patozi foli rreth idesë së krijimit të kësaj partie, emrit që mori dhe qëllimeve që ajo ka. Patozi shpjegon se kjo nisje nuk ishte personale, por një ide e vjetër dhe bashkëpunim i një grupi të madh njerëzish.


“Bindja demokratike është ëndrra e një grupi shumë të madh njerëzish, nuk është projekt personal, të cilët kanë lexuar siç duhet urinë e publikut shqiptar për të pasur një gjë të re dhe të shndërrohet në një lloj modeli. Ne mendojmë që bindja demokratike që ekziston te vendet e Evropës Perëndimore është ajo që mban në këmbë politikën në shërbim të interesit publik, që mban në këmbë institucionet e shëndosha. Kjo shoqëri ka nevojë që të krijojë një bindje demokratike. Ne jemi një ofertë politike që do të përpiqet që t’i jap një vizion tjetër kësaj shoqërie.” – tha Patozi

Patozi foli edhe për qëndrimin që deputetja Rudina Hajdari mbajti në lidhje me krijimin e kësaj partie dhe rolin që ajo ka pasur në të. Patozi tha se ka një respekt të madh për qëndrimin politikë të deputetes Hajdari dhe se ajo asnjëherë nuk ka kërkuar që të jetë liderja e saj.

“E rëndësishme është ideja dhe qëndrimi dhe jo njeriu. Ne kemi pasur një dakortësi shumë të madhe për nevojën që ka Shqipëria për një politike të re. Unë dhe zonja Hajdari kemi shumë qëndrime të përbashkëta, por sigurisht në këtë projekt politik ka nevojë për dëshirë në radhë të parë dhe më pas secili bën kalkulimet e veta. Zonja Hajdari është e ftuar, ashtu si kushdo tjetër, të cilët e mendojnë Shqipërinë si ne, të kenë vendin e tyre te Bindja Demokratike. Rudina nuk ishte krijuese e idesë së partisë së re, kjo ishte një ide e vjetër e shumë njerëzve. Hajdari ishte një inspiruese e idesë që Shqipëria ka nevojë që forcat politike të shkojnë në zgjedhje. Ajo e konsideron të papranueshme që disa forca politike të mos hyjnë në zgjedhje. Hajdari nuk kishte asnjë qëllim të ishte liderja e Bindjes Demokratike.”- ka thënë Patozi.

Patozi tha gjithashtu se kjo parti ka ardhur si një ide revolucionare për të bërë modelin e kundërt të politikës që ndiqet aktualisht. “Nuk mund të kishim një lider partie, ndërkohë që nuk kishin fare parti. Bindja Demokratike ka lindur me qëllimin që të mos jeta partia e liderit, përndryshe nuk do të ekzistonte fare.”
Skip to toolbar