I dënuar për fshehje pasurie, Apeli i GJKKO lë në fuqi vendimin për ish-kreun e Kushtetueses

AKTUALITET


Apeli i GJKKO ka lënë në fuqi vendimin e Gjykatës së Posaçme të Shkallës së Parë për Korrupsionin dhe Krimin e Organizuar për ish-kreun e Gjykatës Kushtetuese Bashkim Dedja.

SPAK kishte kërkuar 1 vit burg për ish-kreun e Gjykatës Kushtetuese nën akuzën për fshehje të pasurisë, por GJKKO vendosi dënimin e tij me shërbim prove.


Sipas Prokurorisë, ish-numri një i Kushtetueses, ka fshehur në deklarime një apartament të ndodhur në kompleksin “Ormars” në Golem.

Gjithashtu ai ka bërë deklarim të rremë të burimit të krijimit të apartamentit në Tiranë me sipërfaqe 146 m2, lidhur me një hua të marrë nga kunati i tij. Për 10 mijë euro të marra hua nga Bashkim Dedja sipas SPAK, nuk justifikohen nga personi që ia ka dhënë.

Akuzat ishin hedhur poshtë më parë nga ish-kreu i SPAK i cili deklaroi se huan prej 10 mijë eurosh e ka marrë nga kunati, i cili ka punuar në emigrim dhe nuk i ka deklaruar të ardhurat nga emigracioni.

Ndërkohë në lidhje me apartamentin në Tiranë, Dedja deklaroi se e kishte marrë me kredi, që do të duhet ende ta paguante.
Skip to toolbar