Gjykatës Kushtetuese i ikin 10 kandidatë

Më të fundit


Këshilli i Emërimeve në Drejtësi ka zhvilluar sot mbledhjen e radhës për vlerësimin e kandidatëve në Gjykatën Kushtetuese dhe atë të Inspektorit të Lartë të Drejtësisë. KED vendosi sot përfundimin e procedurës së verifikimit dhe vlerësimit të kandidaturave të tërhequra nga kandiditimi dhe ato që janë të ndaluar.

Këshillimi i Emërimeve në Drejtësi, pasi shqyrtoi procedurën e ndjekur për verifikimin e kandidaturës dhe aktet përkatëse për shprehjen e vullnetit për tërheqje nga kandidimi dhe për ndalimin për kandidim mbi bazën e korrespondencës me ILDKPI për mosdorëzimin në afat të deklaratave të pasurisë sipas ligjit (brenda 15 ditëve), ka vendosur përfundimin e procedurës së verifikimit, vlerësimit, pikëzimit dhe renditjes së kandidaturës për 5 kandidatë dhe ndalimin e kandidimit për 5 kandidatë të tjerë, në vendet vakante ekzistuese.


Lista e kandidatëve të tërhequr nga kandidimi, për të gjitha pozicionet janë Alban Brati, Irena Reso, Theodhori Sollaku, Genci Ismaili, Avni Shehu. Ndërsa lista e kandidatëve të ndaluar nga kandidimi janë Ardita Alsula, Denar Biba, Kristaq Traja, Vasil Bendo, Kostandin Kazanxhi.

Vendet vakante në Gjykatën Kushtetuese pritet të jenë të plotësuara brenda qershorit të këtij viti.
Skip to toolbar