Kreu i PPE Manfred Weber shpalos prioritetet nëse fiton zgjedhjet parlamentare

BOTA


Teksa qytetarët evropianë janë duke votuar për të zgjedhur Parlamentin e ri, kryetari i Partisë Popullore Europiane (PPE), Manfred Weber, kandidati kryesor për presidencën e Komisionit Evropian, ka folur në një intervistë për gazetën greke “Ekathimerini. Kreu i PPE ka përcaktuar objektivat kryesor nëse grupi i partive popullore do të fitojë zgjedhjet parlamentare. “Prioritetet e mia janë ndërtimi i një Evrope që mbron kufijtë e saj nga migracioni ilegal dhe kontrabandistët me 10.000 roje të reja kufitare deri në vitin 2022”.

“Një Europë që lufton terrorizmin dhe krimin e organizuar me një FBI evropiane, e cila do të ketë ekipe që shkëmbejnë informacione për të gjetur terroristët para se ata të sulmojnë. Një europë që ndal bisedimet e pranimit me Turqinë; që krijon mekanizma të rinj të sundimit të ligjit për të siguruar që Bashkimi Evropian të ruajë pavarësinë e gjyqësorit, lirinë e shtypit dhe luftën kundër korrupsionit”, ka thënë Manfred Weber, duke renditur disa nga objektivat e tij themelore nëse Partia Popullore Europiane fiton zgjedhjet e PE dhe merr kryesimin e Komisionit Europian.


Më tej, kreu i PPE është shprehur se Bashkimi Evropian është larguar nga njerëzit, dhe se ai do ta forcojë lidhjen e BE-së me njerëzit. “Këto zgjedhje janë historike, sepse ato do të përcaktojnë deri në çfarë shkalle Bashkimi Evropian është në gjendje të përmirësojë jetën e evropianëve, duke garantuar sigurinë dhe prosperitetin e ekonomive të tyre. Mund të ruajë qëndrueshmërinë e modelit tonë shoqëror ose të paralizohet përgjithmonë dhe të ndahet”.

“Për një kohë shumë të gjatë, projekti evropian është ndërtuar në një distancë të madhe nga njerëzit: unë dua ta rindërtoj atë lidhje mes bashkimit dhe qytetarëve të saj. Prioriteti im është të ndërtojmë një Evropë të fortë që do të mbrojë qytetarët dhe vlerat e saj, një Europë të zgjuar me ide dhe novacione, që kujdeset për qytetarët e saj”, ka thënë Weber në intervistën për gazetën greke.
Skip to toolbar