Kryeministri Tsipras fiton mocionin e mosbesimit në parlament

Më të fundit


Kryeministri grek Alexis Tsipras fitoi mocionin e mosbesimit, që është edhe një provë e parë e shanseve të rizgjedhjes së qeverisë së tij në zgjedhjet që do mbahen këtë vjeshtë.

Kryeministri Tsipras bëri një mocion mosbesimi kundër ministrit alternativ të Shëndetësisë, Pavlos Polakis. Numri i votave përfundimtare tregoi se 153 ligjvënës e mbështetën qeverinë nga 289 deputetë që votuan.


Qeveria e Tsipras, mandati i së cilës përfundon në tetor, njoftoi një sërë masash për 2019-2021 që synonin lehtësimin e tendosjeve financiare të grekëve, duke përfshirë shkurtimet e taksave dhe një përfitim të përhershëm për pensionistët. Greqia doli nga ndihma e saj e tretë ndërkombëtare në gusht të 2018 dhe ka tejkaluar objektivat e fiskal. Qeveria pret që performanca e saj fiskale të arrijë 1.14 miliardë euro këtë vit dhe vlerëson koston e përfitimeve të pensioneve në 800 milionë euro.
Skip to toolbar