Kur bota qan për Notre Dame, ISIS uron me foto

Më të fundit


Djegia e katedrales Notre Dame në Paris hidhëroi njerëzit anembanë botës për shkak të vlerave fetare, historike dhe kulturore që ajo mbart. Ngjarja nuk la vetëm parisienët me lot në sy, por ishin të shumtë njerëzit në të gjithë botën që shprehën keqardhjen e tyre për djegien e simbolit të civilizimit perëndimor.

Mirëpo duket se kjo ngjarjes është festuar nga xhihadistët e ISIS, të cilët përmes posterave me mbishkrime të ndryshme kanë treguar katedralen në flakë, në pjesën e dy kullave të përparme që shpëtuan nga zjarri i së hënës.

Këto postera shoqërohen dhe me shkrimet në gjuhën arabe si “Prisni një tjetër në të ardhmen” apo “Paçit një ditë të mbarë”.

Hetuesit që po merren me ngjarjen në fakt e kanë përjashtuar për momentin pistën e një sulmit terrorist rastin e zjarrvënies. Zyra e Prokurorisë së Parisit tha se për momentin po e trajtonte zjarrin si një aksident, duke përjashtuar motivet e mundshme të terrorizmit.Skip to toolbar