Menaxhimi i mbetjeve, Klosi: E domosdoshme për një mjedis të pastër

AKTUALITET


Shqipëria dhe Gjermania arritën një marrëveshje bashkëpunimi për menaxhimin e mbetjeve urbane. Marrëveshja gjen zbatim në 6 bashkitë e vendit Himarë, Peqin, Rrogozhinë, Sarandë, Roskovec, Cërrik, ku Gjermania investon 4.5 milionë euro.

Ambasadori gjerman Peter Zingraf vlerësoi përpjekjet e qeverisë në sektorin e mjedisit, ndërsa theksoi se suksesi i saj do të jetë edhe më i madh nëse angazhohen edhe qytetarët. “Me marrëveshjen që po nënshkruajmë bashkërisht Gjermania vlerëson përpjekjet e vendosura të qeverisë shqiptare për një menaxhim më të mirë të mbetjeve dhe për një Shqipëri më të pastër” tha ambasadori Zingraf


Ministri Klosi tha se trajtimi i mbetjeve urbane dhe një mjedis më i pastër është pjesë e kapitullit të 27 për hapjen e negociatave. Klosi shtoi se fal mbështetjes së Gjermanisë do mësohet mënyra e trajtimit dhe menaxhimit të mbetjeve urbane, një nga problemet madhore në kohët e sotme. “Kemi nevojë që të mbyllim vend-depozitimet ilegale dhe t’i shndërrojmë ato në parqe publike për qytetet, kemi shumë nevojë që të marrim asistencë teknike sesi do të trajtohen kostot dhe tarifat e menaxhimit të këtij fenomeni dhe bashkitë të jenë suficente në trajtimin e këtij problemi të sotëm”- tha Klosi
Skip to toolbar