Nisin “spastrimet” në qeverinë Trump

Më të fundit


Presidenti Trump ka nisur një proces “spastrimesh” nga qeveria e tij, ku pas largimi të Sekretares së Departamentit amerikan të Sigurisë Kombëtare, Kirstjen Nielsen, e cila dha dorëheqjen, ka larguar nga posti edhe drejtorin e Shërbimeve Sekrete, Randolph Alles.

Mendohet se shkarkimi i Alles vjen si pasojë e dorëheqjes së Nielsen, dhe të tjera shkarkime pritet të ndodhin, raporton CNN.


Trump ka gjetur edhe zëvendësuesin e Randolph Alles, që pritet të mbajë postin e drejtorit të ri të Shërbimeve Sekrete të Shteteve të Bashkuara të Amerikës.

Sekretarja për shtyp e Shtëpisë së Bardhë, Sarah Sanders tha se Trump ka zgjedhur James M. Murray, një zyrtar i USSS, për të zëvendësuar Alles dhe pritet të marrë rolin e tij në maj.

“Drejtori i Shërbimit Sekret të Shteteve të Bashkuara Randolph ‘Tex’ Alles ka bërë një punë të shkëlqyeshme në agjenci gjatë dy viteve të fundit dhe Presidenti është mirënjohës për shërbimin e tij mbi 40 vjet në vend. Trump ka përzgjedhur James M. Murray, një anëtar i karrierës së USSS, për të marrë përsipër pozicion e drejtorit të ri.” – tha Sanders
Skip to toolbar