ONM kthen në vetting prokurorin Artan Madani

Më të fundit


Komisioneri Publik pritet të ankimojë në Kolegjin e Posaçëm të Apelimit kërkesën për rivlerësim të kryeprokurorit të Kavajës, Artan Madani, i cili mori dritën jeshile nga KPK. Artan Madani kaloi vettingun më 1 korrik 2019, por duket se ai ende nuk ka bindur vëzhguesit ndërkombëtar të ONM që mbikëqyrin procesin e vettingut të prokurorëve dhe gjyqtarëve.

ONM i ka paraqitur Komisionerëve Publikë rekomandimin për ankimimin në KPA të vendimit të konfirmimit në detyrë të kryeprokurorit të Kavajës, Artan Madani. Këtë kërkesë Komisionerët publik duhet ta ankimojnë pranë KPA brenda 15 ditëve pasi të njoftohen me shkrim për vendimin e  Komisionit të Pavarur të Kualifikimit.

Nuk dihet se cila çështje ka penalizuar kryeprokurorin e Kavajës, Artan Madani që ONM nuk është bindur dhe ka kërkuar rivlerësim të tij.

Vettingu është një proces vlerësimi për prokurorët dhe gjyqtarët në tre drejtime 1-justifikimin e pasurisë 2-pastërtinë e figurës dhe 3-aftësitë profesionale.Skip to toolbar