Pesë orë nuk shkon njeri për të votuar, mbyllet para kohe një Qendër Votimi në Kavajë

AKTUALITET


Qendra e Votimit 2160 e KZAZ Nr. 42 Kavajë, është byllur gati 30 minuta para orarit zyrtar të parashikuar nga Kodi Zgjedhor. Komisionerët e kësaj qendre kanë vendosur me konsensus që të mbyllin para kohe qendrën, pasi sipas tyre, prej 5 orësh nuk ka votuar asnjë person.

“Pritëm 5 orë, asnjë votues nuk erdhi. Atëherë çfarë do të bëja unë? Nuk ka njeri tjetër, janë të gjithë në Itali”, është shprehur një anëtar i kësaj Qendre Votimi.

Qendra e votimit i përket fshatit Synej në Kavajë. Megjithatë, pas këtij vendimi, KZAZ-ja e Kavajës nuk pranuar kutinë e votimit të fshatit Synej, e cila ka mbrritur në ambientet ku do të bëhet numërimi para orarit zyrtar. Në këtë qendër votimi kanë votuar gjithsej 57 votues, nga 100 të regjistruar.

Ky është i vetmi rast në të gjithë vendin, të paktën nga sa raportohet, që një Qendër Votimi të mbyllet para orarit zyrtar. Në fakt, Kodi Zgjedhor parashikon si kohë të mbajtjes së procesit të votimit, si nisje orën 07:00 të mëngjesit dhe kohë  mbylljes ora 19:00.Skip to toolbar