Policët e EULEX të armatosur, niset drejt Hagës kreu i OVL të UÇK-së, protesta masive në Kosovë

KOSOVA


Kryetari i Organizatës së Veteranëve të Luftës së Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, Hysni Gucati, sot është arrestuar nga Policia e EULEX-it.

Mediet fqinje publikon videon, që tregon momentet kur Gucati niset drejt Gjykatës Speciale në Hagë. Arsyet e këtij arrestimi ende nuk janë bërë publike.


Para zyrave të OVL e UÇK-së janë mbledhur qytetarë të shumtë në protestë masive, ndërsa në zyrat e veteranëve janë duke qëndruar pjesëtarë të EULEX-it të armatosur ‘gjer në dhëmbë’.

Ndryshe, avokati i OVL e UÇK-së, Tomë Gashi ka konfirmuar arrestimin e tij. Ai ka thënë se do të dërgohet në Hagë.

“Tani u arrestu nga policia e EULEX-it kryetari i OVL të UÇK, zoti Hysni Gucati dhe do të transferohet në Hague! Bastisjet po vazhdojnë!”, ka shkruar Gashi.
Skip to toolbar