Shahini: Protesta mori modelin e keq të opozitës

POLITIKË


Ministrja e Arsimit, Besa Shahini e ka cilësuar si të turpshme dhe të trishtueshme protestën e studentëve që u kthye në një sfond dhune. Protesta e studentëve mori formën e një shfaqje teatrale të dhunës opozitare, ndërkohë që qeveria është e angazhuar të përmbush detyrimet e saj me paktin e bërë në dhjetor për universitetin tha Shahini.

“Ishte një trishtim për mua, por edhe një cënim i rëndë i imazhit të Studentit Protestues, që sot para Ministrisë së Arsimit, Sportit dhe Rinisë një grusht individësh partiakë e rrëmbyen me dhunë masën e vogël të studentëve duke e kthyer në sfond dhune. Thanë se do të vinin të kërkojnë cilësi të arsimit të lartë duke protestuar në të njëjtin vend ku protesta e dhjetorit i hapi rrugën #Paktit kuptimplotë për Universitetin. Por thjesht thyen xhamat e institucionit sipas modelit më të keq të politikës opozitare.


Lajmi i mirë është se sot Studenti Protestues nuk ishte aty, por sidoqoftë trishtimi mbetet dhe turpi u mbetet atyre që lanë nam me “protestën” e kthyer në një shfaqje të teatrit të dhunshëm opozitar.

Ndërkohë, ne do të vazhdojmë të mbajmë angazhimet e #PaktitpërUniversitetin, që sot ka sjellë në jetën universitare bibliotekën dixhitale, portalin e transparencës, bursat për ekselentët e studentët në nevojë, kantieret për përmirësimin e kushteve nëpër konvikte, zhvillimin e kartës për 110 mijë studentë të universiteteve publike.” – shkruan Shahini në Facebook.
Skip to toolbar