Rajoni i Korçës “mbulohet” nga një pluhur masiv rëre

AKTUALITET


KORÇË- Prej dy ditësh në orët e paraditeve dhe pasditeve pjesa më e madhe e fushës së Maliqit por dhe zona të caktuara të fushës së Korçës janë mbuluar nga pluhur masiv rëre, duke shqetësuar jo pak banorët e këtyre zonave.

Sipas specialistëve, situata e krijuar ka ardhur për shkak të rërës së Saharasë.


Rëra e Saharasë është një fenomen atmosferik që ndodh kur erërat e forta transportojnë grimca të vogla të rërës nga Saharaja në rajone të tjera të botës. Në Shqipëri, ky fenomen mund të ndodhë kur kushtet atmosferike lejojnë për transportin e rërës nga bregdeti afër Saharasë drejt Ballkanit dhe Gadishullit të Italisë.

Kur kjo ndodh, rëra e Saharasë mund të shkaktojë një ngjyrë të kuqe ose të portokalltë në qiell dhe të depozitohet në sipërfaqen e tokës, duke e bërë atë të duket si një plazh i rërës së kuqe/ abcnews.al
Skip to toolbar