Rrjeti social “Twitter” bllokon fushatën e paguar të qeverisë Franceze

Më të fundit


Një fushatë e qeverisë Franceze që inkurojante qytetarët për t’u regjistruar në procesin e votimeve të Parlamentit Europian është bllokuar nga plaftorma Twitter, bënë të ditur përfaqësues të rrjetit social.  

Titullarët e plaftormës deklaruan se fushata rrezikontë shkeljen e ligjit Francez të lajmeve të rreme, i cili hyri në fuqi në Dhjetor të vitit të kaluar dhe që synon të luftojë “manipulimin e informacionit”.


Rrejti social Twitter nuk dëshiron të marrë riskun e shkeljes së ligjit të ri Francez dhe preferon të jetë në anën e sigurt, e për këtë i ka kërkuar ideuesve të fushatës online të deklarojnë se kush e ka porositur fushatën dhe sa do të kushtojë ajo.

Shërbimi Informacionit Qeveritar Francez i tha agjencisë së lajmeve AFP se: “Twitter nuk di se si të grantojë informacion të drejtë, qartë dhe transparent mbi porositësit e fushatës online dhe për rrjedhojë ka zgjedhur të aplikojë një politikë të fortë, e cila ndërpret çdo të ashtuquajtur “fushatë politike”.

Shërbimi i Informacionit Qeveritar të Francës (GIS) që ka koordinuar fushatën #Ouijevote” (#PoDoVotoj), kishte planifikuar të paguante për postimet në twitter, sipas agjencisë AFP. Zyrtarët e GIS argumentuan se reklamat përmbanin informacion publik dhe nuk duhet të konsideroheshin si një fushatë politike apo partiake.
Skip to toolbar