Senati Amerikan miraton ndihmën për Ukrainën, fonde do të ketë edhe për Izraelin dhe Tajvanin

BOTA


Senati Amerikan miratoi me shumicë dërrmuese dhënien e një ndihme prej 95 miliardë dollarësh për Ukrainën, Izraelin dhe Tajvanin.

Drafti u miratua me 80 vota pro dhe 19 kundër. Hapi i fundit për hyrjen në fuqi është nënshkrimi nga Presidenti Joe Biden. 61 miliardë dollarësh do të shkojnë për Ukrainën pasi Kievi apeluar për furnizime të reja ushtarake.


26 miliardë dollarë janë destinuar për Izraelin dhe si ndihmë humanitare për Gazën ndërsa 8 miliardë dollarë për përforcuar mbrojtjen e Tajvanit ndaj Kinës.
Skip to toolbar