SHBA i ndalon hyrjen 16 sauditëve të përfshirë në vrasjen e Khashoggi

Më të fundit


Departamenti Amerikan i Shtetit publikoi të hënën listën me 16 individë të cilëve u ndalohet hyrja në Shtetet e Bashkuara për shkak të rolit të tyre në vrasjen e gazetarit të Uashington Post, Jamal Khashoggi.

“Në rastet kur Sekretari i Shtetit, disponon infomracion të besueshëm mbi përfshirjen e zyrtarëve të jashtëm të qeverisë saudite, në vepra korruptive apo shkelje të drejtave të njeriut”, thuhet në deklartë, “këta individë dhe familjarët e tyre nuk kanë të drejtë të hyjnë në Shtetet e Bashkuara.


Khashoggi, një rezident permanent në Shtetet e Bashkuara, dhe një zë kritik i regjimit të Princit të Kurorës Mohammed bin Salman, u vra dhe zhduk më 2 Tetor 2018 në mjediset e konsullatës Saudite në Stamboll.

Në mesin e të “ndaluarve” për të hyrë në Shtetet e Bashkuara është dhe këshilltari i Princit bin Salman, Saud al-Qahtani, i cili sipas CIA’s është i dyshuari kryesor në organiziamin e vrasjes së Khashoggit.

Administrata e Presidentit Trump është përballur më kritika për pozicionin që ka marrë në mbrojtje të marrëdhënies me Arabinë Sauditë, pavarëisht faktit se konkluzioneve të dy institucioneve amerikane si ai I inteligjencës dhe Senatit Amerikan që bëjnë përgjegjës për vrasjen e Khashoggit, Princin e Kurorës Mohammed bin Salman.
Skip to toolbar