SHBA miraton ndalimin e abortit, edhe në rastet e përdhunimit

BOTA


Alabama ka dërguar ligjin e shumëpërfolur për ndalimin e abortit në zyrën e guvernatorit, pas miratimit që mori në senat.

Ligji për abortin, një ndër më të rëndit, ndëshkon mjekët me burgim të përjetshëm nëse pranojnë të kryejnë një procedurë të tillë. Ligjvënësit e Alabamas i bashkohen ligjvënësve të Georgia që e kanë të ndaluar abortin.


Alabama vendos dënimin me 99 vjet burg për mjekët që kryejnë abort dhe lejon përjashtime vetëm në rastet “për të shmangur një rrezik serioz shëndetësor për nënën e fëmijës së palindur”, për shtatzëninë ektopike dhe nëse “fëmija i palindur ka një anomali vdekjeprurëse”. Ndërsa rastet e viktima të përdhunimit dhe incestit nuk kanë të drejtën e abortit.

Ligji ka shkaktuar protesta të mëdha duke kërkuar ndalimin e tij, ndërsa guvernatori i Alabama ende nuk e ka thënë fjalën e tij të fundit.
Skip to toolbar