S’ka prova! Lirohet nga qelia ‘informatori’ i grabitësve në aeroportin e Rinasit

AKTUALITET


Gjykata ka lënë të lirë në mungesë të provave një nga të arrestuarit si “informator” i grabitësve në Rinas, ku mbeti i vrarë Admir Murataj. Lirohet nga qelia Hasan Kanaci, punonjës i kargos, i cili u arrestuar pasi iu gjetën në banesë 100 mijë euro. Gjykatësi Bibë Ndreca tha se eurot e gjetura në banesën e Kanacit nuk rezultojnë të kenë prerje me numër serie të njëjtë me ato që janë vjedhur nga bankat e nivelit të dytë.

Gjyqtari Bibë Ndreca ka marrë vendimin për lirimin e tij, ndërsa nga tabulatet telefonike, nuk rezulton që ai të ketë biseduar në asnjë rast me ndonjë nga grabitësit.


Ditën e arrestimit policia sekuestroi 100 mijë euro në banesën e Kanacit, por ai pretendoi se i ka përfituar nga shitja e disa pronave.

Grabitja në Rinas ndodhi më 9 prill 2019, ku 5 grabitësit u futën në pistë me një fugon me mbishkrimin “Hetimi Tatimor” dhe realizuan grabitjen spektakolare të 4.6 milionë eurove.

Pak metra larg aeroportit në Tapizë u vra Admir Murataj, organizator i grabitjes, i kërkuar për një sërë grabitjesh të tjera. Grupi thuajse është shkatërruar falë dëshmisë së të penduarit Alkond Bengasi, por sërish ka bashkëpunëtorë që nuk janë vënë në pranga.  
Skip to toolbar