VOA: Dokumentet për Pjetrin origjinale, e dinte që do t`i rishfaqej e shkuara

AKTUALITET


Dënimi i Valdrin Pjetrit në Itali ka qenë tema e ditës e debatit politik në vend. Pas publikimit të disa dokumentave nga Partia Demokratike, ku pretendohet dënimi i kryebashikaut të ri të Shkodrës, ka pasur reagime të shumta, përfshirë dhe atë të Kryeministrit Edi Rama, që u distancua nga Valdrin Pjetri, deri në zbardhjen e të vërtetës.


Zëri i Amerikës i ka kushtuar gjithashtu një shkrim këtij lajmi, duke cituar mes rreshtash se ka arritur “të verifikojë përmes burimeve të veta se dokumentat e publikuara sot nga Partia demokratike janë origjinale, siç ndodhen në regjistrat e autoriteteve italiane”.

Çështja Pjetri, a duhet të kandidojë më PS një emër nese zgjedhjet përsëriten?

“Edhe sot përmes një statusi në Facebook, ai mohoi sërish akuzat, duke u shprehur se “e vetmja e vërtetë është ajo që del nga zyrat e agjencive të zbatimit të ligjit dhe jo nga foltoret e Partisë Demokratike”. Zëri i Amerikës mundi të verifikojë përmes burimeve të veta se dokumentat e publikuara sot nga Partia demokratike janë origjinale, siç ndodhen në regjistrat e autoriteteve italiane”, shkruan VOA.

Më tej, sipas Zërit të Amerikës, Valdrin Pjetri ka qenë në dijeni të faktit se do të përballej me procesin e dekriminalizmit, ndaj ka kërkaur në 19 korrik certifikatat nga autoritetet gjyqësore italiane.

“Zoti Pjetri duket se ka qenë në dijeni të faktit se e kaluara e fshehur mund t’i rishfaqej para syve, ndyshe nuk ka si shpjegohet se përse me 19 korrik ai ka kërkuar të marrë certifikat nga autoritetet gjyqësore italiane, ndërkohë që denoncimet publike të opozitës nisën disa ditë më vonë, në fillim të gushtit, ndërsa më 23 korrik ai mori nga kryeministri Rama dhe një tjetër shenjë besimi dhe mbështetje të fortë “për të përmirësuar drejtimin politik në Qarkun e Shkodrës, atë do ta drejtojë kryetari i ri I Bashkisë së Shkodrës”, shkruan ndër të tjera VOA.