Vota e Diasporës/ Gjiknuri: Varianti më potencial mbetet ai me postë

AKTUALITET


Gjiknuri: KQZ bëri një propozim teknik ku ka futur shumë elemente të votimit elektronik. Votimi elektronik në distancë ka shumë pikëpyetja nga pikëpamja e integritetit.

Nëse do shkohet në votimin elektronik në gjithë Shqipërinë, kjo është një çështje tjetër, siç dhe eksperienca ndërkombëtare sugjeron, votimi elektronik do bëhet pjesor.


Varianti më i ndjeshëm dhe potencial mbetet variant I votimit me postë”, tha ai.

PS është me parimin që jeton jashtë vendit, i cili i nënshtrohet dy tre hapave normal verifikues, që kanë të bëjnë me identitetin dhe adresave të tij, dhe nëpërmjet një sistemi të besueshëm postar të mund të votojë.
Skip to toolbar