Zgjedhjet vendore/ Glover takohet me Mediun

Më të fundit


Kryetari Partisë Republikane, Fatmir Mediu u takua me Ambasadoren Glover the përfaqësuesit e ODHIR të cilët drejtojnë misionin për vlzhgimin e zgjedhjeve në Shqiplri.

Glover do të takohet edhe me kryetarin e Komanduar të PD-së, Enkelejd Alibeajn dhe më pas edhe me kreun e PDIU, Shpëtim Idrizin.


Mediu ka zbardhur edhe se çfarë ka diskutuar me Glover.

1.Për shkak të mungesës së vullnetit politik është ndërprerë  dhe ka dështuar  reforma  zgjedhore përpara zgjedhjeve lokale të 14 Majit,,ndonëse nga shumë faktorë politik dhe civilë  janë propozuar në kohë për diskutim dhe vendimarrje drafte me rëndësi..

 2.Njësimi i Partisë Socialiste me shtetin dhe përdorimi i shtetit dhe administratës publike për zgjedhje është flagrant duke ushtrar presion për të votuar mazhorancën, shoqëruar me tërheqjen e kartave të identitetit apo blerja e votës. .

3.Përdorimi i aplikacionit ” aktivisti” është po ashtu në shkelje të ligjit si vazhfim i praktikës së “patronazhistit” denoncuar tashmë nga OSBE/ODHIR në zgjedgjete fundit.  

4.Përdorimi abuziv i fondeve të buxhetit për fushatë elektorale për ngritje pagash apo penaionesh për qëllime elktorale.

5- e votuesve në qëndra të ndryshme përpara zgjedhjeve Zhvendoaja duke krijuar konfuzion tek votuesit.

6-Kontrolli mbi mediat dhe hapsirat publike për propogandimin e fushatës ku cdo hapsirë private publike është bllokuar nga pushteti.   

7-Rritja gati dyfish i numrit të punonjësve  në mënyrë abuzive në bashki dhe institucionet shtetërore për fushatë elektorale.

8- Pengimi me urdhër nga Ministritë përkatëse i pedagogëve dhe arsimtarëve për të kadndiduar për këshillat bashkiak në shkelje të kushtetutës.

 Mediu i kërkoj Ambasadores Glover prezencë sa më të madhe të tyre në monitorim dhe me një përqendrim sa më të madh në zonat zgjedhore më problematike  si ELBASNI,DURRËSI,TIRANA,SHKODRA etj 
Skip to toolbar