11 muaj burg për Julian Assange

Më të fundit


Pasi u arrestua pak javë më parë në ambasadën e Ekuadorit në Londër, Julian Assange themeluesi i Wikileaks ka dalë sot para gjykatës dhe është dënuar me 11 muaj burg.

Avokati i Assange tha në gjyq se klienti i tij ishte i detyruar të fshihej në ambasadën e Ekuadorit për shkak se kishte frikë nga “rrëmbimi dhe tortura” nga SHBA kur ai u akuzua për sulme seksuale në Suedi.


Gjatë seancës gjyqësore, Assange iu drejtua gjykatës më një letër përmes të cilës kërkonte falje, por gjykatësja vendosi që ai të dënohej me 50 javë burg për shkelje të vendimit për lirimin me kusht.

Julian Assange është themelues i Wikileaks dhe është përgjegjës për publikimin e materialeve sekrete të SHBA-së. Nga frika e një dënimi ekstrem ai kërkoi azil në ambasadën e Ekuadorit në Londër, por pas 7 vitesh qëndrimi atje ai u arrestua vetëm disa javë më parë.
Skip to toolbar