Ambasada gjermane i kujton opozitës vijën e kuqe

Më të fundit


Deutsche Welle raporton se ambasadorja gjermane në Tiranë, Susanne Schütz i ka treguar opozitës vijën e kuqe. Ajo bëri thirrje të premten që protesta e opozitës të jetë ”paqësore, pasi ҫdo element dhune përbën vijë të kuqe”.

Thirrjet për shmangien e dhunës kanë karakterizuar qëndrimin e BE, trupit diplomatik dhe organizatave ndërkombëtare të pranishme në Tiranë që kanë vënë në dukje njëzëri të drejtën themelore të protestës në demokraci, por pa ushtruar asnjë akt dhune dhe shkatërrimi.


Për të shmangur aktet e mundshme të dhunës në protestën e mbrëmjes së sotme, janë angazhuar rreth 1300 efektivë të policisë së shtetit, të përqendruar në mbrojtje të godinës së Kryeministrisë.
Skip to toolbar