BE miratoi Planin e Rritjes për Ballkanin Perëndimor, Rama: Moment historik

AKTUALITET


Kryeministri Edi Rama e ka cilësuar një moment historik, miratimin nga ana e Këshillit Evropian të Planit të rritjes për Ballkanin Perëndimor.

Rama shkruan se plani i rritjes injekton një vrull të ri në procesin e zgjerimit ku rëndësi të veçantë ka sundimi i ligjit, transparenca dhe reformat.


“Unë mirëpres miratimin sot nga Këshilli Evropian të Planit të Rritjes për Ballkanin Perëndimor. Kjo shënon një moment historik të rëndësishëm që i paraprin fillimit të zbatimit të tij, për të cilin ne jemi plotësisht të përgatitur dhe entuziastë.

Plani i Rritjes injekton një vrull të ri në procesin e zgjerimit, me një theks të veçantë në fusha thelbësore si sundimi i ligjit, transparenca dhe reformat. Për më tepër, ai prezanton burime të reja financiare për vendet e BB6, në varësi të performancës së tyre përkatëse. Thjesht fantastike të shohësh të gjitha këto që po ndodhin pasi ke qenë duke u përpjekur për të që disa kohë! Faleminderit të gjithëve të përfshirë.

Shqipëria ka paraqitur një ReformAgjendë jashtëzakonisht ambicioze që do të ekzekutohet gjatë tre viteve të ardhshme. Kjo axhendë synon ta afrojë vendin me të ardhmen e parashikuar si pjesë përbërëse e familjes evropiane.

Unë i pres me padurim diskutimet në Samitin e ardhshëm në mes të majit në Malin e Zi piktoresk”,-shkruan Rama.
Skip to toolbar