Ish-kryeministri italian apel opozitës shqiptare: Bojkoti s’ka kuptim!

POLITIKË


“Nuk ka sens që opozita të mos marrë pjesë në zgjedhje”. Kështu është shprehur në një intervistë për Report Tv, ish kryeministri italian, Massimo D’Alema. Ai u ka bërë thirrje politikanëve në Shqipëri që t’i japin fund protestave të dhunshme dhe të ulen në tryezën e bisedimeve. D’Alema i bëri apel opozitës që të ndalë aktet e dhunës dhe të zhvillojë protesta paqësore.

 “Natyrisht, përtej së gjithash zgjedhjet zhvillohen nën mbikëqyrjen e ndërkombëtarëve kështu që zgjedhjet në Shqipëri janë konsideruar të rregullta nga ana e vëzhguesve ndërkombëtare. Dhe natyrisht që opozita duhet të marrë pjesë në zgjedhje. Nuk ka sens qe opozita të mos marre pjesë në zgjedhje. Protesta demokrate duhet te shprehet ne forma demokratike.


Unë si mik i Shqipërisë jam i shqetësuar për tonet e pakuptueshme e të ashpra që ka marrë konfrontimi politik në vendin tuaj, dhe në bazë të zgjedhjeve dhe sjelljeve që nuk janë të kuptueshme. Ajo që unë shpresoj sinqerisht është që të rifillojë dialogu kombëtar dhe që të jetë e mundur të kthehemi në një përballje civile midis forcave kryesore të politikës.

Një vend demokratik si Shqipëria që është në rrugën e integrimit europian, ideja qe opozita te dezertojë parlamentin është e papranueshme, kështu që apeli im, është të rifilloj dialogu për të mirën e këtij vendi që nuk mund të pranojë motivet e një përplasje kaq të ashpër që në fund sipas meje përfundon me largimin e qytetareve nga politika. Unë njoh shumë qytetar shqiptarë të cilët janë të tronditur përballë kësaj përplasje të cilët ndihen të huaj sepse nuk mund të kuptojnë arsyet e kësaj përplasjeje kështu që ftesa ime është të reflektojnë, të mbizotërojë mirëkuptimi dhe të rimarrin rrugën e një dialogu ndërmjet forcave partiake me të mëdha në vend”, u shpreh D’Alema.

Ndërkombëtarët janë të gjithë në një linjë qëndrimi. Ata i bëjnë thirrje opozitës që t’i japë fund protestave të dhunshme dhe të gjejë gjuhën e dialogut me qeverinë.
Skip to toolbar